به گزارش خبرگزاری حوزه، کتاب زخم فطرت، پرهیزنامه ای از گناه است که به قلم سید حسین اسحاقی نگاشته شده و سرفصل های مختلف این کتاب در شماره های گوناگون تقدیم نگاه شما عزیزان خواهد شد.
* آثار دوری از گناه
خودداری از گناه برکات فراوانی دارد که برخی از آنها عبارتاند از:
۱. هدایت
دوری از گناه باعث میشود که انسان در کسب هدایت توفیقمندتر باشد. چنانکه خداوند میفرماید: « این کتاب که هیچ شکی در آن نیست، هدایتی است برای تقواپیشگان ».(۱)
یکی از نمونههای هدایت خداوندی که پرهیزکاران از آن برخوردارند، شناخت حق و باطل است؛ چنانکه قرآن مجید میفرماید: « ای کسانی که ایمان آوردهاید، اگر از خدا پروا کنید، برای شما وسیلة تشخیص حق از باطل قرار میدهد ».(۲)
پرهیزگاران به پشتوانه تقوا این توانایی را مییابند که جهان هستی را سرشار از نشانههای خداوند ببینند: « در رفت و آمد شب و روز و آنچه خداوند در آسمانها و زمین آفریده، نشانههایی برای گروه پرهیزکاران است ».(۳)
همین بصیرت و هدایت است که متقین را از دام شیطان رهایی میبخشد: « همانا کسانی که تقوا دارند، هرگاه وسوسهای از شیطان به آنان برسد، متذکّر میشوند و یکباره بینا میگردند ».(۴)
۲. کسب روزی
به دست آوردن رزق و روزی از دیگر پیآمدهای ترک گناهان است.
قرآن مجید میفرماید:
هر کس از خدا پروا کند [خدا] برای او راهی جهت بیرونرفت [از تنگناها] قرار میدهد و از جایی که گمان نمیبرد، به او عطا میکند.(۵)
و اگر اهل آن شهرها ایمان آورده و تقوا پیشه کرده بودند، برکاتی از آسمان و زمین بر آنان میگشودیم.(۶)
۳. آسانی جان دادن
از دیگر برکات تقوا و ترک گناه این است که مأموران مرگ، جان متّقی را به آرامی میگیرند و او بدون سختی از دنیا میرود. خداوند در وصف متقیان میفرماید: « همآنان که فرشتگان، جانشان را در حالی که خوب و شایستهاند میگیرند و [به آنان] میگویند: سلام بر شما ».(۷)
۴. نجات از دوزخ
پرهیزکاران به برکت خودداری از گناهان از جهنم رهایی مییابند:
و هیچکس از شما نیست، مگر اینکه بر آن [جهنم] وارد میگردد، این بر پروردگارت حکمی قطعی است. پس کسانی که تقوا پیشه کردهاند، نجات میدهیم و ستمگران را به زانو درافتاده در آن رها میکنیم.(۸)
مرحوم طبرسی در تفسیر این آیات مینویسد:
در بعضی اخبار، روایت شده که خداوند اجازه ورود به بهشت را به احدی نمیدهد تا او را بر آتش جهنم و عذابهای آن آگاه سازد تا هنگامی که در بهشت قرار گرفت، به تفضّل و کمال لطف و احسان خداوند نسبت به خویش پی ببرد و بر سرور و خوشحالی او افزوده گردد. هیچ کس را نیز وارد جهنّم نمیکند، مگر اینکه وی را بر بهشت و نعمتهای آن مطلع کند تا وقتی که در دوزخ واقع شد حسرت و تأسفش در از دست دادن بهشت و نعمتهای آن مضاعف شود.(۹)
۵. نجات از عذاب دنیوی
خداوند درباره قوم عاد و ثمود پس از عذاب شدن آنان به سبب گناهانشان، چنین میفرماید: « و [از میان قوم عاد و ثمود] کسانی را که ایمان آورده و تقوا پیشه کرده بودند، نجات دادیم ».(۱۰)
۶. رفتن به بهشت
خداوند متعال میفرماید:
و کسانی که از پروردگارشان پروا داشتهاند، دسته دسته به سوی بهشت سوق داده میشوند، تا چون بدان رسند و قبلاً درهای آن [به رویشان] گشوده شده است، نگهبانانش به آنان میگویند: سلام بر شما! شما پاک بودید، پس جاودانه به آن درآیید.(۱۱)
همچنین در آیهای دیگر میفرماید:
بیتردید برای تقواپیشگان بازگشت گاهی نیکو خواهد بود. باغهای جاودانهای که درهای آنها برایشان گشوده شده است. در حالی که در آنجا تکیه زدهاند و میوة فراوان و نوشیدنی در آنجا میطلبند و در کنارشان دلبرانِ همسال و فروهشته نگاه خواهند بود.(۱۲)
پی نوشت ها:
۱ . بقره: ۲.
۲ . انفال: ۲۹.
۳ . یونس: ۶.
۴ . اعراف: ۲۰۱.
۵ . طلاق: ۳ و ۲.
۶ . اعراف: ۹۶.
۷ . نحل: ۳۲.
۸ . مریم: ۷۱ ـ ۷۲.
۹ . مجمع البیان، ج ۶، ص ۵۲۶.
۱۰. فصلت: ۱۸.
۱۱. زمر: ۷۳.
۱۲. ص: ۴۹ ـ ۵۲.
نظر شما